meleti
espa2
espa
Αρχική

Διαγωνισμοί Ρομποτικής

Διαγωνισμοί Ρομποτικής

 

 

 

Τα παιδιά μας συμμετέχουν εδώ και πολλά χρόνια στους μεγαλύτερους  διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής

  • Παγκόσμιο Διαγωνισμό της LEGO First Lego League (FLL)
  • Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO,
  • Minoan Robotsports Competition (Διεθνής Διαγωνισμός Αθλητικής Ρομποτικής)

  • Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής WRO Hellas

Δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές της να συμμετέχουν σε ειδικά προγράμματα προετοιμασίας αγωνιστικών ομάδων και να διακριθούν  στον Ελλαδικό χώρο , αλλά και να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για συμμετοχή σε διοργανώσεις του Εξωτερικού.
Δικαίωμα συμμετοχής στα αγωνιστικά τμήματα έχουν όλοι οι μαθητές της Ακαδημίας από την ηλικία των 5 ετών και άνω, οι οποίοι θα ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας (εκτός προγράμματος) σε ημέρες και ώρες οι οποίες καθορίζονται.

Η προετοιμασία των μαθητών ξεκινά αρκετές εβδομάδες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού, ενώ κάθε διαγωνισμός ορίζει τους δικούς του κανόνες συμμετοχής (αριθμός παιδιών/ομάδα, κόστος συμμετοχής, ηλικιακές κατηγορίες κλπ).

Συγκεκριμένα:
Το Σαββατοκύριακο 11 & 12 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε ο 1ος Διεθνής Διαγωνισμός Αθλητικής Ρομποτικής με παιδιά Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου!!! Ο Διεθνής Διαγωνισμός Ρομποτικής τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης (ΠΔΕ Κρήτης), της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κρήτης, του Δήμου Χερσονήσου και του Δήμου Ηρακλείου. Οι συμμετοχές των ομάδων στο μεγαλύτερο τεχνολογικό γεγονός της χρονιάς ήταν 302 από όλη την χώρα αλλά και με εκπροσώπηση από Κύπρο, Εσθονία και Τσεχία. Το εκπαιδευτικό κέντρο: «Μελέτη Ελένη Θάνου» έδωσε στην πόλη των Ιωαννίνων: 3 ΧΡΥΣΑ, 4 ΑΣΗΜΕΝΙΑ, 6 ΧΑΛΚΙΝΑ στην Εκπαιδευτική Ρομποτική! Με τις προκρίσεις τους, τα Γιάννενά μας, θα ταξιδέψουν σε διαγωνισμούς ρομποτικής στο εξωτερικό (Robotex στην Εσθονία και Robotiada στην Τσεχία).

MINOAN ROBOTSPORTS COMPETITION

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ – ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα διαγωνισμός που εστιάζει στην Αθλητική Ρομποτική!!!

Προπονητές – Μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν Αθλητές – Ρομπότ και να συναγωνιστούν στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας.

 

​Οι κατηγορίες των Αθλημάτων απαιτούν εξαιρετική εφευρετικότητα, μηχανική, κωδικοποίηση, στρατηγική και ομαδική εργασία. Για κάθε Άθλημα, δεν υπάρχει μια ενιαία σωστή ή τέλεια λύση, αλλά ακαθόριστοι τρόποι προσέγγισης της δεδομένης εργασίας, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι προκλήσεις είναι σύντομες αλλά πολυδιάστατες, σχεδιασμένες να δίνουν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, όχι μόνο κατά τη διαδικασία προετοιμασίας αλλά και κατά τη διάρκεια των πραγματικών αγώνων!

 

​Ο διαγωνισμός φιλοδοξεί να καλλιεργήσει στους μαθητές την δημιουργικότητα, την ομαδικότητα, την επίλυση προβλημάτων, την εφευρετικότητα, τον υγιή συναγωνισμό, ενώ παράλληλα να διδαχτούν μέσα από την αθλητική ρομποτική, μηχανική, προγραμματισμό, μαθηματικά, φυσική.

 

​Κάθε ομάδα μπορεί να πάρει μέρος σε όσα αθλήματα επιθυμεί, τηρώντας πάντα τους κανόνες κάθε αθλήματος.

Οι κατηγορίες αφορούν μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου και χωρίζονται ηλικιακά.

​Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι απολύτως δωρεάν.

​Οι νικητές των 3 πρώτων θέσεων κάθε κατηγορίας διεκδικούν προκρίσεις σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς Ρομποτικής στο Εξωτερικό, καθώς και μοναδικά δώρα τεχνολογίας.

TI ΕΙΝΑΙ Ο FIRST LEGO LEAGUE?

 

 

Το FLL ή αλλιώς FIRST LEGO LEAGUE είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή. Είναι μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως.

To 2013 – 2014 ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό eduACT (Δράση για την Εκπαίδευση) με μεγάλη επιτυχία και από τότε διοργανώνεται κάθε Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη, ενώ διεξήχθη τόσο στην Κύπρο όσο και στην Βουλγαρία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο

 

https://firstlegoleague.gr

WRO HELLAS

 

 

Ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WRO Hellas είναι ο κύριος φορέας διεξαγωγής διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επιπλέον, ως μέλος της World Robot Olympiad Association (National Organizer), ο WRO Hellas αποτελεί τον επίσημο φορέα διοργάνωσης της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™ για την Ελλάδα, μέσα από την οποία αναδεικνύονται κάθε χρόνο οι ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Τελικό της World Robot Olympiad™.

 

Με όχημά μας τους διαγωνισμούς, επιδιώκουμε την εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής, καθώς και της ευρύτερης μεθοδολογίας STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics), στο επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

 

 

Ο WRO Hellas διοργανώνει δύο ξεχωριστούς διαγωνισμούς για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες: τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής(Οκτώβριος – Μάρτιος) και την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO(Μάρτιος – Ιούλιος).

Οι ομάδες που προκρίνονται από την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – WRO™ απαρτίζουν την Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή που λαμβάνει μέρος στη World Robot Olympiad

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο

 

https://wrohellas.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση