Αρχική

Διαγωνισμοί Ρομποτικής

Διαγωνισμοί Ρομποτικής

 

 

 

Η Ακαδημία Ρομποτικής  του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συμμετέχει εδώ και πολλά χρόνια στους μεγαλύτερους  διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής

  • Παγκόσμιο Διαγωνισμό της LEGO First Lego League (FLL)
  • Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO,
  • Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής WRO Hellas

έχοντας μάλιστα πολλές διακρίσεις και συμμετοχές σε διαγωνισμούς στο Εξωτερικό.

Δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές της να συμμετέχουν σε ειδικά προγράμματα προετοιμασίας αγωνιστικών ομάδων και να διακριθούν  στον Ελλαδικό χώρο , αλλά και να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για συμμετοχή σε διοργανώσεις του Εξωτερικού.

Δικαίωμα συμμετοχής στα αγωνιστικά τμήματα έχουν όλοι οι μαθητές της Ακαδημίας από την ηλικία των 8 ετών και άνω, οι οποίοι θα ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας (εκτός προγράμματος) σε ημέρες και ώρες οι οποίες καθορίζονται.

Η προετοιμασία των μαθητών ξεκινά αρκετές εβδομάδες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού, ενώ κάθε διαγωνισμός ορίζει τους δικούς του κανόνες συμμετοχής (αριθμός παιδιών/ομάδα, κόστος συμμετοχής, ηλικιακές κατηγορίες κλπ).

TI ΕΙΝΑΙ Ο FIRST LEGO LEAGUE?

 

 

Το FLL ή αλλιώς FIRST LEGO LEAGUE είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή. Είναι μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως.

To 2013 – 2014 ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό eduACT (Δράση για την Εκπαίδευση) με μεγάλη επιτυχία και από τότε διοργανώνεται κάθε Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη, ενώ διεξήχθη τόσο στην Κύπρο όσο και στην Βουλγαρία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο

 

https://firstlegoleague.gr

WRO HELLAS

 

 

Ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WRO Hellas είναι ο κύριος φορέας διεξαγωγής διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επιπλέον, ως μέλος της World Robot Olympiad Association (National Organizer), ο WRO Hellas αποτελεί τον επίσημο φορέα διοργάνωσης της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™ για την Ελλάδα, μέσα από την οποία αναδεικνύονται κάθε χρόνο οι ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Τελικό της World Robot Olympiad™.

 

Με όχημά μας τους διαγωνισμούς, επιδιώκουμε την εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής, καθώς και της ευρύτερης μεθοδολογίας STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics), στο επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

 

 

Ο WRO Hellas διοργανώνει δύο ξεχωριστούς διαγωνισμούς για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες: τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής(Οκτώβριος – Μάρτιος) και την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO(Μάρτιος – Ιούλιος).

Οι ομάδες που προκρίνονται από την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – WRO™ απαρτίζουν την Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή που λαμβάνει μέρος στη World Robot Olympiad

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο

 

https://wrohellas.gr